Inrichting computerruimtes

In een serverruimte gaat het om continuïteit zodat het bedrijfsproces niet verstoord wordt. Om dit te realiseren is het belangrijk om een juiste opstelling te maken van de apparatuur die men wil plaatsen. Om de scheiding tussen warme en koude lucht te kunnen realiseren én een optimale verdeling en distributie van koude lucht te bewerkstelligen, maken we gebruik van de Cold Corridor.

 

Het voordeel van dit systeem is:

  • Perfecte controle over de inlaattemperatuur (het grootste gemeten verschil in de Cold Corridor is maximaal 1 graad). Hiermee worden perfecte inlaat temperatuurcondities gehaald.
  • Omdat er een groot – gezamenlijk – koude lucht plenum is, luistert het plaatsen van apparatuur veel minder nauw dan bij een closed loop oplossing. Hiermee wordt extra plaatsingsvrijheid gerealiseerd en neemt de kans op hotspots aanzienlijk af.
  • Het gebruiken van de Cold Corridor bewerkt tevens dat er één koeler voor alle racks als N+1 kan worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot closed loop, waarbij een extra koeler per rij moet worden geplaatst.
  • Door de cold corridor wordt een hoge delta T over de lucht behaald, hierdoor kan met een hoger watertraject worden gewerkt waardoor het mogelijk is om energie kosten te besparen.

 

Natuurlijk moeten we ook het brandgevaar onderkennen.

 

Wij kunnen een totaal oplossing bieden voor dit gevaar. Zelfs een open 19” serverkast kunnen we voorzien van lamellen die bij brand dicht gaan waarnaar er een dichte kast ontstaat. Hieraan wordt een controller gekoppeld, die op afstand uit te lezen is. U kunt zo onder meer de temperatuur, luchtvochtigheid, waterdetectie, deurcontacten en rookmelders zien. Bij een storing zal de controller een e-mail of SNMP-trap versturen, zodat u zeven dagen per week vierentwintig uur per dag de controle over het systeem heeft.

 

Uiteraard is dit maar een greep uit de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Natuurlijk hoort hier bijvoorbeeld ook een computervloer, stroomvoorziening, datanetwerk en glasvezeltechniek bij. Wij leveren maatwerkoplossingen, toegespitst op uw bedrijf en uw wensen. Wij komen dan ook graag vrijblijvend met u in contact om de voor u juiste oplossing, zowel technisch als financieel, in kaart te brengen.